Tavuk, et ve kemikten sonra balık kılçığı! Sebzelerle haşlayıp tüketin

DOYMUŞ YAĞ ORANI DÜŞÜK

Balık, kâfi ve istikrarlı beslenmenin bir kesimi olarak kesinlikle tüketilmesi gereken besinler ortasında. İçerdiği omega-3 yağ asitleri, D vitamini ve selenyumla, protein açısından zengindir. Ek olarak balığın doymuş yağ içeriğinin düşük olması da balık ve deniz eserlerini çok daha bedelli hale getiriyor.

SİNDİRİME TESİRİ İNANILMAZ

Sindirim ve bağışıklık sistemine yararları dışında cilde ve eklemlere de sayamadığımız birçok mucizevi tesiri olan balığın, suyu da tam bir şifa kaynağıdır.

VİTAMİN DEPOSU

Balık ve balık kemik suyu, güçlü bir vitamin içeriğine sahip. A ve D, fosfor, magnezyum, selenyum, çinko ve iyot olmak üzere, vitamin ve minerallerle dolu balık, demir ve çinko üzere beden için çok değerli olan iki mineral bakımından da son derece varlıklı. Ek olarak balık kemiklerinden elde edilen suyla da süper çorbalar yapmak mümkün.

BALIK KEMİKLERİNDEN SUYU İÇİN MALZEMELER

500 gram balık başı, kuyruğu ve kemikleri, 2 diş sarımsak, 1 tane soğan, 1 tane havuç, 1 tane kereviz, yarım demet maydanoz, 1 kahve fincanı sirke yahut limon suyu, 8-10 su bardağı su, isteğe nazaran tuz ve tane karabiber kâfi.

BALIK KILÇIĞI SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Tencereye ayıklanmış olan balık başları, kuyruk ve kemiklerini koyun. Soğanı, kerevizi ve havucu doğrayıp, tencereye ekleyin. Daha sonra kereviz sapları, limon suyu yahut sirkeyi, sarımsakları ve maydanoz yapraklarını tencereye ekleyin.

Baharatları da ekledikten sonra 8 ila 10 bardak soğuk su ekleyerek tencerenin ağzı açık bir halde orta ateşte ocağa koyun. 45 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzün ve balık kemiği suyunuz kullanıma hazır!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir